Ekonomija     | 11.01.2018. 08:17 |

Sastanak Vlade FBiH i Kolegija oba doma Parlamenta o budžetu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Ministrica finansija FBiH Jelka Milićević najavila je za danas sastanak predstavnika Vlade FBiH i Kolegija oba doma Parlamenta FBiH na kojem će se pokušati približiti stavovi i otkloniti zastoji u Parlamentu u vezi s usvajanjem budžeta za ovu godinu.

Dodala je da je na svim odborima i u svim klubovima poslanika rečeno da je prijedlog budžeta dobar i da zaslužuje podršku u Parlamentu FBiH. 

Milićević je jučer na pres-konferenciji u Sarajevu navela da Federacija ima na raspolaganju čitav januar za usvajanje budžeta za 2018. i da to neće biti pitanje koje bi moglo ugroziti nastavak aranžmana s MMF-om.

Federalno ministarstvo finansija izradilo je Budžet Federacije BiH za 2018. u iznosu 2,88 milijardi KM i Zakon o izvršavanju Budžeta FBiH za 2018., koji su dostavljeni u parlamentarnu proceduru.

Taj budžet je najveći budžet Federacije BiH do sada u nominalnom iznosu, uz novinu da su sredstva za kapitalne investicije značajno povećana i iznose 250 mililona KM, što predstavlja oko devet posto budžeta. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Prosječna neto plata u FBiH u februaru 1.315 KM, bruto plata 2.045 KM

U Federaciji BiH više od 24.000 prometnih nesreća u 2023. godini

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana