Kultura     | 11.01.2018. 10:54 |

Predstava Cvetina Aničića “Vitamini, zdravi fini” u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 11. januara (FENA) - U maloj sali Kulturno-sportskog centra Bugojno sinoć je odigrana predstava za djecu “Vitamini, zdravi fini” koja je autorsko djelo reditelja i glumca u Amaterskom pozorištu “Branislav Nušić” iz Šida (Srbija) Cvetina Aničića.

Predstava je oduševila najmlađe, a upriličena je u okviru programa Teatarskog internacionalnog festivala (TIFBU), koji je ljubiteljima kulturnih dešavanja u toj općini ponudio i ove zime zanimljive sadržaje.  

-Premijera predstave bila je prije dvije godine. Dosta je, onako, šaljiva i na poseban način govori o zdravoj ishrani. Jedan vrlo neobičan kuhar djeci priča svoju životnu priču, koja je puna humora, muzike i zabave - kazao je Aničić.

Ističe da poruka predstave nije u tome da se isključivo jede zdrava hrana, nego da u svojoj ishrani ljudi budu umjereni.

Dodaje da je, zahvaljujući dobroj saradnji Kulturno-obrazovnog centra iz Šida i Teatra “Fedra” iz Bugojna, i ranije imao priliku da se predstavi bugojanskoj publici.  

- Ovo je četvrti put da gostujemo u Bugojnu. Lijepo smo dočekani, domaćini su izvrsni. Ranije smo igrali predstavu koju sam ja režirao, a protivi se nasilju nad ženama “Želim da se oslobodim”, kao i predstavu o temi borbe protiv karcinoma “Portret malignih ćelija” - naglasio je.

Po njegovim riječima, predstava će 28. januara biti izvedena u Novom Sadu, a u planu su još neka gostovanja u narednim mjesecima.  

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana