Bosna i Hercegovina     | 11.01.2018. 12:19 |

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Vlada Federacije BiH će danas na sjednici, koja je počela, razmotriti Prednacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim savjetodavnim službama kojim će biti stvoreni pravni preduslovi za uspostavljanje sistema certifikacije i registracije poljoprivrednih savjetodavaca i registracije privatnih poljoprivrednih savjetodavnih službi.

Na dnevnom redu je i Prijedlog uredbe o prestanku važenja Uredbe o načinu i postupku raspolaganja oduzetom robom od pravnih i fizičkih osoba, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.   

Vlada FBiH utvrdit će ukupan broj službenika u Sudskoj policiji Federacije BiH i razmotriti Prijedlog uredbe kojom se uređuju vrste i izgled činova, usklađenost čina i poslova, interni premještaj, dodjela i način dodjele čina, njegova zaštita, uslovi za dodjelu čina i unapređenje, procedura za dodjelu čina, unapređenje i interni premještaj, vraćanje čina i druga pitanja koja su od značaja za činove i činovanje službenika Sudske policije.

Bit će razmatrana i inicijativa da se kreditnim zaduženjem kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) osiguraju sredstva za realizaciju Projekta novi termoenergetski blok, mašinske instalacije i utopljavanje objekata JU Kantonalne bolnice Zenica u iznosu od 10.000.000 eura.

Danas je na dnevnom redu i Izvještaj Federalne uprave za inspekcijske poslove o pojačanim inspekcijskim nadzorima s ciljem suzbijanja „sive“ ekonomije na području svih kantona Federacije BiH  u periodu oktobar - decembar 2017. godine.

Federalna vlada će razmotriti izvještaj Federalnog zavoda za agropedologiju o monitoringu donjeg toka rijeke Spreče za 2017. godinu i informaciju o provedbi Strategije za borbu protiv korupcije 2016.-2019.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Nastavljena deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije