Svijet     | 11.01.2018. 13:25 |

Afganistan - u operaciji snaga sigurnosti ubijena 23 talibanska militanta

FENA Internet

JALALABAD, 11. januara (FENA) - Najmanje 23 militanta su ubijena, a 14 je uhapšeno nakon operacije snaga sigurnosti u pokrajini Nangarhar u istočnom Afganistanu u srijedu navečer, saopćila je u četvrtak pokrajinska vlada.

- Specijalne operativne snage Nacionalnog direktorata sigurnosti (NDS) napale su dva talibanska skrovišta u oblasti Khogyani u srijedu navečer. Kao rezultat operacije, 23 militanta su ubijena i 14 je uhapšeno - navodi vlada u saopćenju.

NDS je vodeća afganistanska obavještajna agencija.

Među ubijenima su četvorica talibanskih divizijskih zapovjednika imenovani kao Qari Edayatullah, Khalid, Qari Khalid i Ismail, navodi se u saopćenju i dodaje da su uništena tri vozila, četiri motocikla i eksplozivne materije.

Snage sigurnosti također su zaplijenile 18 komada naoružanja nakon akcije.

Talibanski militanti koji se bore protiv vladinih snaga potvrdili su incident. Talibanski portparol Zabiullah Mujahid izjavio je lokalnim medijima da je osam talibanskih boraca izgubilo živote u Khogyaniju tokom noći.

Kazao je da je džamija i nekoliko kuća uništeno u zračnim udarima snaga sigurnosti koji su također izazvali žrtve među mještanima u planinskoj oblasti, prenosi Xinhua.

 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Broj ubijenih Palestinaca u Pojasu Gaze porastao na 32.552

Broj ubijenih Palestinaca u izraelskim napadima od 7. oktobra porastao na 32.490

Palestinsko ministarstvo zdravstva: U izraelskim napadima u Gazi 32.333 ubijenih

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo