Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 11.01.2018. 13:47 |

Novi protest penzionisanih rudara Rudnika Zenica

FENA

ZENICA, 11. januara (FENA) - Grupa zeničkih rudara koji su ostvarili pravo na penziju ali još nisu penzionisani zbog neuplaćenih doprinosa, tokom današnjeg protesta ispred upravne zgrade Rudnika Zenica najavili su da će stupiti u štrajk glađu.

Oni insistiraju da se ubrza proces dobijanja zarađenih penzija, da vlasnici preduzeća izvrše svoje obaveze i uplate dugovanja po osnovu doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje, što je osnovni uvjet da oni dobiju penzije.

Na današnjem mirnom protestu oni insistiraju da se u naredna tri dana riješe problemi u vezi s njihovim penzionisanjem na nivou JP Elektroprivrede ili Vlade FBiH, s obzirom da Rudnik Zenica nema sredstva za izmirenje obaveza.

Protest penzionisanih rudara se neće prekidati, kako su poručili, dok se ne ispune sva obećanja koja su im data u više navrata, a najavili su i radikalnije mjere dok čekaju zarađene penzije.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sindikat metalaca FBiH traži bolje uslove za život

Sindikat radnika u trgovini: Sindikat mora biti uključen u procese pristupanja BiH Evropskoj uniji

Nove demonstracije farmera u Briselu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel