Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 11.01.2018. 15:39 |

Nastavljen glavni pretres u predmetu Mirka Bosnića optuženog za ubojstvo

FENA Saopćenje

BRČKO, 11. siječnja (FENA) - U četvrtak je pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH nastavljen glavni pretres u predmetu protiv optuženog Mirka Bosnića, kojeg Tužiteljstvo Brčko distrikta tereti da je kao suizvršitelj 23. svibnja 2015. godine, u Brčkom, na podmukao način ubio D. M. (23).

Na današnjem pretresu Tužiteljstvo Brčko distrikta unakrsno je ispitalo optuženog Mirka Bosnića, koji je potpuno negirao svoje sudjelovanje u izvršenju kaznenog djela koje mu se stavlja na teret.

Za sljedeći nastavak glavnog pretresa sud je odredio saslušanje optuženog Gorana Ristića u svojstvu svjedoka, koji je kao suizvršitelj uz Mirka Bosnića optužen da je počinio navedeno ubojstvo.

Optuženi Mirko Bosnić, po rješenju Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, nalazi se u pritvoru od 1. rujna 2016. godine. Optuženi se od izvršenja kaznenog djela nalazio u bijegu, a uhićen je u Republici Srbiji, te je nakon završetka ekstradicijskog postupka, 1. rujna 2016. godine izručen Bosni i Hercegovini, navodi se u priopćenju Pravosudne komisije Brčko distrikta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'