Ekonomija     | 11.01.2018. 16:23 |

UKK "Švicarac" spremno potpisati memorandum s Addiko bankom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Reagirajući na današnje saopćenje Addiko banke u kojem se tvrdi da ova banka ne može potpisati Memorandum o konverziji kredita u CHF (švicarski franak) u KM sa Udruženjem „Švicarac“, jer nema dovoljno zainteresiranih korisnika kredita za takvo rješenje, iz ovog udruženja postavljaju pitanje ima li neko u BiH da ne bi potpisom Memoranduma prihvatio da mu nova rata umjesto dosadašnjih 1.500 KM bude oko 750 KM i uz to da mu banka vrati sve preplaćeno do danas.

U ovom pitanju i odgovoru svako će, tvrdi se u saopćenju udruženja "Švicarac", pronaći ko govori istinu, a ko širi dezinformacije.

- Udruženje „Švicarac“ je nakon isteka roka od 20 dana koji je u svom Zaključku na posljednjoj sjednici dao Zastupnički dom Parlamenta FBiH uputilo pismo Parlamentu FBiH u kojem je rukovodstvo Doma i sve zastupnike obavijestilo da bivša Hypo, a sada Addiko banka nije htjela i nije željela da potpiše Memorandum o razumijevanju shodno jednoglasno usvojenom Zaključku PFBiH. Iako se UKK Švicarac tri puta oglasio i pozivao banku da se ispoštuje zaključak PFBiH ista je banka sve to ignorisala - navodi se u saopćenju udruženja "Švicarac" i napominje kako je brojka korisnika kredita znatno veća od 700 koliko navode iz banke.

Udruženje korisnika kredita "Švicarac" je spremno za potpis Memoranduma svaki dan prije prve redovne sjednice Parlamenta FBiH koji, kako tvrde, ima sada obavezu donijeti zakonsko rješenje.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Addiko Bank Sarajevo pridružila se projektu USAID Turizam

Addiko Bank Sarajevo slavi 6. rođendan i poklanja prvu ratu kredita

Saradnja Addiko Bank Sarajevo i ZEOS Eko – sistema u upravljanju elektronskim otpadom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo