Bosna i Hercegovina     | 12.01.2018. 15:50 |

Župljani Drvara kupuju zemljište za gradnju crkve

FENA Saopćenje

DRVAR, 12. siječnja (FENA) - Biskup banjolučki Franjo Komarica sa suradnicima, razgovarao je u petak u Banjoj Luci s drvarskim župnikom don Davorom Klečinom s kojim je dogovoreno da se krene u akciju prikupljanja dobrovoljnih novčanih sredstava za kupovinu zemljišta na kojem bi se gradila crkva u župi Drvar.

 Naime, razgovarajući o aktivnostima oko izgradnje crkve u toj župi, don Klečina je podsjetio kako se Općinsko vijeće Drvara obvezalo do kraja rujna 2017. ponuditi Župnom uredu Drvar tri lokacije za izgradnju župne crkve, no kako je kazao, nažalost od tih obećanja nema ništa, kao niti bilo kakvog odgovora županijskih vlasti kojima su se također obraćali.

 Župnik Klečina izvijestio je biskupa i njegove suradnike, kako je neprestano pod pritiskom svojih
župljana glede ostvarivanja njihovog prava na doličnu bogomolju, u duhu važećeg državnog Zakona o slobodi vjere i pravnom položaju crkava i vjerskih zajednica.

 Kako je kazao, oni od njega traže da obavijesti Biskupski ordinarijat i biskupa osobno, kako su voljni kupiti prikladan komad zemlje i na njemu izgraditi sebi crkvu. Takav prikladan komad zemlje je pronađen i njegov vlasnik je voljan prodati ga župi sv. Josipa u Drvaru za izgradnju potrebnih bogoslužnih prostorija.

 Nakon međusobnog savjetovanja, biskup Komarica je dao traženu dozvolu don Klečini te će se krenuti u akciju prikupljanja dobrovoljnih novčanih sredstava za kupovinu ponuđenog zemljišta, priopćeno je iz Župe Drvar.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

Policija pronašla lopova koji je iz crkve u općini Dobretići ukrao i nakit za kićenje jelke

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu