Bosna i Hercegovina     | 12.01.2018. 16:21 |

Grad Cazin stipendira 235 studenata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12.januara (FENA) - Ugovori o dodjeli stipendija redovnim studentima za akademsku 2017./2018. godinu potpisani su danas u Cazinu, a za stipendiranje 235 studenata koji su u konkursnoj proceduri ispunili sve propisane uvjete Grad je izdvojio 120.000 KM.

Kako je istakao gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević tokom današnjeg potpisivanja, osim sredstava za stipendije ove su godine izdvojili i 90.000 maraka za sufinansiranje troškova prijevoza za srednjoškolce, a podrška školovanju omladine ogleda se i u brojnim drugim segmentima.

- Studentima želim uspješno školovanje i više perspektive kada je u pitanju zapošljavanje. U tom pogledu mi u Cazinu istrajavamo na razvoju domaće privrede, uspostavi industrijskih zona i općenito, boljem ekonomskom stanju koje je ključan faktor za ostanak mladih ljudi u našoj zemlji - istakao je Ogrešević.

Na konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima u akademskoj 2017./2018. godini javilo se 248 studenata, a svima koji su ispunili propisane uvjete stipendije su i odobrene.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Općina Centar u 2024. stipendira 1239 učenika i studenata

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Dodijeljene Napretkove stipendije studentima koji studiraju u Hrvatskoj

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana