Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 14.01.2018. 11:19 |

Skandal sa salmonelom u hrani za bebe pogodio je 83 države, potvrdio Lactalis

FENA

PARIS, 14. januara (FENA) - Više od 12 miliona kutija mlijeka u prahu za bebe je povučeno u 83 države svijeta, nakon što je otkriveno prisustvo salmonelle u proizvodima francuske kompanije Lactalis, javlja BBC. Razmjere skandala je otkrio čelnik kompanije Emmanuel Besnier, u izjavi francuskim medijima.

Proizvodi se povlače s polica još od decembra kada je otkriveno prisustvo opasne bakterije u fabrici. Roditelji su već pokrenuli tužbe tvrdeći da su se djeca razboljevala nakon što su koristili hranu. Portparol kompanije je za BBC rekao da su sve države pogođene skandalom informirane o otkriću, a riječ je o državama u Evropi, Aziji, Africi i Latinskoj Americi, dok za tržište SAD, Velike Britanije i Australije nije bilo isporuka spornog proizvoda.

Lactalis je jedan od najvećih proizvođača ove vrste artikala s godišnjim prometom od oko 17 milijardi eura, posjeduje 246 fabrika u 47 država, a samo u Francuskoj zapošljava 15.000 radnika. Uprava kompanije negira tvrdnje da su pokušali zataškati informacije o skandalu, prenosi BBC.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Francuskoj uhapšen tinejdžer zbog planiranja terorističkog napada na Olimpijadi u Parizu

Bećirović s francuskom delegacijom: Zahvalnost Francuskoj na podršci rezoluciji o Srebrenici

Macron razgovarao s Netanyahuom i Sisijem o izbjegavanju eskalacije sukoba na Bliskom istoku

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu