Bosna i Hercegovina     | 14.01.2018. 13:12 |

NDP - Ko je dozvolio boravak u Skupštini RS-a samozvanih paravojnika?

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 14.januara (FENA) - Iz Narodnog demokratskog pokreta (NDP) zahtjevaju da se rukovodstvo Narodne skupštine RS-a izjasni o skupu, kako navode, uniformisanih i „samozvanih paravojnika-humanitaraca, te objasne ko je, po čijem nalogu i po kom formalnom osnovu organizirao okupljanje zakonu nepoznatih uniformisanih osoba i ustupio im prostorije Narodne skupštine, odnosno male skupštinske sale.

Ovih dana su objavljene fotografije snimljene u Narodnoj skupštini RS-a pripadnika organizacije „Srbska čast“, koja se u medijima često naziva i srpskom paravojnom organizacijom i koju vode ljudi iz kriminalnog miljea.

-'Sesije' uniformisanih i samozvanih paravojnika-humanitaraca, bliskih vladajućoj oligarhiji, posljednji su udarci u kovčeg parlamentanom životu i demokratiji u RS-u - navodi se u saopćenju ove stranke.

Dodaju da se „ovaj nezabilježeni skandal u političkoj istoriji RS-a dešava u vremenu kada je opoziciji uskraćeno pravo da prisustvuje pojedinim zasjedanjima Skupštine, na kojima vladajuća većina, preko noći, ekspresno donosi veoma štetne zakone i nepromišljene političke odluke po građane i budućnost RS-a“.

-Prisustvo sumnjivih instant patriota, u danima kada bi se trebalo dostojanstveno i ponosno obilježavati 'Dan RS', donosi nesagledivu štetu građanima, ali i ugledu RS u svijetu. Nakon svih nemuštih izgovora dežurnih pravobranilaca besmisla i pokušaja da se očigledna istina još jednom spinuje i građanima izokrene stvarna slika sramotnog okupljanja ekstremista iz kriminalnog miljea u Narodnoj skupštini RS-a, očekujemo suvislo objašnjenje, koje neće vrijeđati razum i dostojanstvo naroda - navodi se u saopćenju NDP-a.

Smatraju da se u godini, kada je potrebno graditi ambijent za provođenje slobodnih i fer izbora, vlast, „na dosada najvulgarniji način, sprema za podizanje tenzija i provokacija svake vrste u cilju destabilizacije RS-a te držanja u stanju straha i neizvjesnosti preostalog stanovništva“.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

U Republici Srpskoj u novembru 31.945 turista, najviše noćenja turista iz Hrvatske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo