Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 15.01.2018. 14:46 |

Uskoro prvi bh. profesionalni fudbalski klub u Americi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. januara (FENA) - Od naredne sezone (2019./2020.), FC Krajišnik iz Utice - SAD počet će se takmičiti u američkoj profesionalnoj fudbalskoj (soccer) ligi.

Naime, rukovodstvo kluba se odlučilo na korak da klub iz amaterskog ranga prijavi u profesionalnu ligu United Premier Soccer League (UPSL), koja je četvrta u rangu američkog sistema takmičenja.

Generalni menadžer Rifet Begić izjavio je da je klub u dosadašnjem takmičenju osvojio sve što se moglo osvojiti i da je ovaj korak logičan slijed razvoja.

- Ideja je bila moja, podržalo ju je rukovodstvo na čelu s mladim i agilnim predsjednikom kluba Anelom Pajazetovićem. Trenutno smo u fazi formiranja stručnog štaba našega kluba i samog igračkog kadra koji će zastupati naš tim 2019. godine. Ideja je da u FC Krajišniku okupimo najbolje fudbalere bh. korijena i da krenemo ka našem konačnom cilju, Američkoj prvoj ligi - dodao je Begić.

Istaknuo je da im je cilj da omoguće talentiranim fudbalerima iz Bosne i Hercegovine i iz okruženja da se priključe timu i okušaju u ovom sistemu takmičenja.

- Inače klub je formiran 1997. godine. Ideja o osnivanju i formiranju potekla je od Rifeta Begića i Nedžada Kajtezovića. FC Krajišnik je počeo da se takmiči u ljetnoj sezoni amaterske lige u centralnom dijelu države New York 1998. godine, pa sve do danas. Kroz klub su prošli mnogi igrači bh. korijena - rekao je Begić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'