Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 15.01.2018. 14:55 |

SDA Zenica: Problemi radnika ne trebaju se politizirati

FENA Saopćenje

ZENICA, 15. januara (FENA) - SDA Zenica i SDA Zeničko-dobojskog kantona pozivaju rudare, željezarce, ali i druge radnike, građane, da ne nasjedaju na svakodnevnu zamjenu teza nekih političkih činilaca, koji iznošenjem neistina i poluistina sa ciljem nastoje da stvaraju "kult spasioca".

- Potpuno podržavavamo svaki zahtjev radnika za uvezivanje staža, izmirenje obaveza prema svakom rudaru za penziju i svaki drugi radnički zahtjev, te se trebaju rješavati  sistemski, a ne stihijski. Trebaju se riješiti problemi svih radnika u industriji cijele BiH - navodi se u današnjem saopćenju ove stranke.

U saopćenju SDA ističe da njeni predstavnici u vlasti na više nivoa, zajedno sa legitimnim predstavnicima radnika pronalaze rješenja, a ne prave konflikte, traže ispunjenje zahtjeva radnika, a ne blokadu drugih građana.

- Sigurni smo da će u narednom periodu biti novih politikantskih podmetanja i lažnih dušebrižnika za narod, a uvjereni smo da će građani biti sposobni da razlikuju brigu od politikantstva, te znati ko im može i ko im hoće pomoći u rješavanju njihovih opravdanih zahtjeva - kaže se na kraju današnjeg saopćenja pres-službe SDA Zenica.

 

 

 

 

 

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Izetbegović: Probosanski blok za zajednički nastup protiv Milorada Dodika

Saopćenje za javnost SDA Zenica

Tribina "Bosna i Hercegovina u aktuelnom političkom trenutku" organizuje SDA Zenica

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta