Bosna i Hercegovina     | 15.01.2018. 18:50 |

Vijeće mladih Mostara organiziralo debatu o legalizaciji marihuane

FENA Nina Maslo

MOSTAR, 15. januara (FENA) - Vijeće mladih Grada Mostara, u saradnji s Debatnim klubom Sveučilišta u Mostaru, organiziralo je u ponedjeljak javnu debatu "Legalizacija marihuane u medicinske svrhe : DA ili NE?".

Glasnogovornica Vijeća mladih Mostara Tajma Tiro kazala je da su se odlučili za tu temu jer je dosta zanimljiva i aktuelna.

- Želimo poslati poruku da za Vijeće mladih Mostara zaista nema tabu tema, da se samo treba razgovarati, a zanima nas i šta građani Mostara misle o toj temi - kazala je Tiro.

Govoreći o argumentima 'za' i 'protiv' legalizacije marihuane u medicinske svrhe, voditeljica Debatnog kluba Sveučilišta u Mostaru Kristina Ivanković kazala je kako je legalizacija marihuane dobra iz razloga što njena upotreba može dovesti do smanjenja boli kod ljudi koji boluju od teških bolesti i omogućiti im da lakše prožive ostatak života, dok negativne strane vidi u tome što se konzumacijom marihuane stvara ovisnost, dolazi do psihičkih problema, halucinacija, a može doći i do šizofrenije.

Dodala je kako se u proizvodnji marihuane mogu stvoriti viškovi, što, također, može dovesti do zloupotrebe.

Po riječima voditeljice Debatnog kluba Karle Zovko, tema današnje debate je dosta posebna i samim tim zahtjeva da se istraži mišljenje društva.

- Argumenti za legalizaciju marihuane su prvenstveno u tome što je ona ponajviše pomoć oboljelima, a negativne strane su u mogućim zloupotrebama i u tome što konzumacija marihuane izaziva ovisnost - kazala je Zovko.

Po njenom mišljenju, legalizacijom se ne bi smanjila zloupotreba marihuane.

- Kad legaliziramo marihuanu tek tada će se proširiti njena zloupotreba jer će postati normalno koristiti neku 'laku drogu', a ta ovisnost o marihuani može dovesti i do ovisnosti o nekim težim drogama, koje će tada postati još dostupnije na crnom tržištu - ocijenila je Zovko.

Debata je okupila dosta mladih, a održana je u prostorijama OKC-a 'Abrašević'.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Posušju otkriven kućni laboratorij za uzgoj marihuane

Bh. državljanin uhićen na graničnom prijelazu s 2,2 kilograma marihuane

Jačanje medicinskih veza između Izraela i BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom