Kultura     | 15.01.2018. 16:38 |

Iz tiska izašao zbornik radova znanstvene konferencije 'Duvnjaci (o) Duvnu'

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 15. siječnja (FENA) - U nakladi "Naših ognjišta" iz tiska je izišao zbornik radova znanstvene konferencije "Duvnjaci (o) Duvnu".

Znanstvena konferencija "Duvnjaci (o) Duvnu - Energetski, poljoprivredno-stočarski, šumarski, turistički i lovno-gospodarski potencijali duvanjskoga kraja" održana je u rujnu 2016. godine u organizaciji Udruge „Naša baština“ iz Tomislavgrada, Udruge „Stećak“ iz Grabovice i Zaklada dr Franjo Nevistić iz Zagreba, pod pokroviteljstvom Općine Tomislavgrad i Vlade Hercegbosanske županije.

Na konferenciji je sudjelovalo preko dvadeset izlagača koji su prikazali potencijale duvanjskoga kraja čijim bi se aktiviranjem popravila ekonomska, demografska, infrastrukturna, energetska, poljoprivredna, turistička i stočarska slika duvanjskoga kraja.

Uz povijesni prikaz duvanjskoga kraja, autori članaka su na znanstven način prikazali potencijale duvanjskoga kraja u poljoprivredi, stočarstvu, vjetro, hidro i helio energiji, u lovstvu, šumarstvu, turističke potencijale kroz arheološke nalaze, muzejsku i sakralnu baštinu, priopćeno je iz Općine Tomsilavgrad.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vatrogasci se bore s požarima na području Livna i Tomislavgrada

Tomislavgradski vatrogasci tri puta intervenirali u novogodišnjoj noći

Udruga 'Nova nada' dobila novo vozilo i novčanu donaciju

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'