Bosna i Hercegovina     | 15.01.2018. 18:45 |

Crnadak i Cormack: Ova godina važna za nastavak ekonomskih reformi

FENA Saopćenje

JAHORINA, 15. januara (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak i ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack ocijenili su tokom današnjeg susreta na Jahorini da će ova godina biti važna za nastavak ekonomskih reformi.

Tokom razgovora o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini iznijeli su stav da će trebati započeti ozbiljnu borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala jer je vladavina prava i utvrđivanje odgovornosti za visok stepen korupcije prioritet u oba entiteta i tri konstitutivna naroda.

Sagovornici su zajednički konstatirali da su provođenje poštenih i demokratskih izbora, kao i implementacija izbornih rezultata na svim nivoima od velikog značaja za demokratski razvoj u BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Za BiH, smatra ministar Crnadak, veoma je važna podrška koju SAD daju Dejtonskom sporazumu i neophodnosti postizanja unutrašnjeg dogovora, jer je mišljenja da se samo uvažavanjem Republike Srpske i Federacije BiH kao i tri konstitutivna naroda može graditi zajednička budućnost.

Ministar je kazao i da će u februaru boraviti u Washingtonu, gdje će imati sastanke s predstavnicima američke administracije i Kongresa, kao i sa akademskom zajednicom, u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa dviju zemalja.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Crnadak: Schmidt radi za SNSD i Dodika i oni rade za njega

Crnadak: Problema koji Dodik ima sa Tužilaštvom BiH je njegov problem

Crnadak: Svi moraju poštovati odluke CIK-a, izjave o sukobima su neodgovorne

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije