Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 16.01.2018. 12:09 |

Čović primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kraljevine Danske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kraljevine Danske za BiH sa sjedištem u Beogradu Andersa Christiana Hougarda. 

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Kraljevine Danske, koji su prijateljski i bez otvorenih pitanja.

Čović je upoznao ambasadora Andersa Christiana Hougarda s aktuelnim političkim i ekonomskim stanjem u BiH, te s procesom reformi koje se vode. Čović je naglasio da je članstvo u EU najvažniji vanjskopolitički cilj BiH, te da perspektiva članstva u EU nastavlja biti pokretačka snaga za pozitivne demokratske, političke, ekonomske i društvene promjene u BiH.

Sagovornici su zaključili da su ekonomski odnosi dviju zemalja dobri, ali da postoji prostor za unapređenje saradnje na ekonomskom planu, koji se može podići na viši nivo. Značajnu sponu u odnosima BiH i Kraljevine Danske predstavlja bosanskohercegovačka dijaspora, koja može značajno pridonijeti kreiranju povoljnijeg imidža BiH u Kraljevini Danskoj, koji bi pomogao intenziviranju ekonomske saradnje.

Na kraju susreta, predsjedavajući Čović je izrazio podršku i zaželio uspjeh u radu novoimenovanom ambasadoru Kraljevine Danske Andersu Christianu Hougardu, u izvršavanju njegove misije u BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Čović čestitao izbornu pobjedu predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću

Zgrada danske berze u Copenhagenu zahvaćena plamenom

Počelo u Kopenhagenu - Uvedena četverodnevna radna nedjelja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'