Sport     | 16.01.2018. 12:02 |

Rukomet: Slovenci razmišljaju da napuste EP zbog odluke sudaca

FENA Internet

ZAGREB, 16. januara (FENA) - Rukometna reprezentacija Slovenije zbog spornih sudijskih odluka na prvoj i drugoj utakmici evropskog prvenstva razmišlja da napusti Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Konačnu odluku će donijeti predsjedništvo Rukometne federacije Slovenije na čelu s predsjednikom Franjom Bobincem, kazali su njeni predtavnici na pres-konferenciji u Zagrebu.

Slovenska muška rukometna reprezentacija se žalila na rasplet druge utakmice na evropskom  prvenstvu s Njemčkom, koja je u okviru 2. kola C-grupe u Zagrebu završena nerješenim rezultatom 25:25 (15:10).

Odluka Evropske rukometene federacije - EHF bit će poznata danas, iako većina poznavalaca smatra da rezultat neće biti promijenjen. 

Šest sekundi prije kraja utakmice Slovenija je golom Blaža Janca povela s 25:24. Litvanski  sudijski par Gatelis-Mazeika zatim je u samoj završnici utakmice nakon protesta njemačke klupe primijenio novo rukometno pravilo i nakon pregleda videosnimka Blažu Blagotinšeku, koji je u trenutku zadnjega njemačkog napada bio manje od tri metre udaljen od sredine terena, pokazali crveni karton, a Njemačkoj dosudili sedemerac. Nijemci su preko Tobiasa Reichmanna realizirali sedmerac za konačnih 25:25.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Burić: Na EP ne idemo s bijelom zastavom, idemo se boriti

Rukomet: Rezultati EP-a

Rukomet: Rezultati EP-a (1)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana