Bosna i Hercegovina     | 16.01.2018. 13:20 |

Općina Centar-Poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Općina Centar je raspisala javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji u 2018. godini, a ostaje otvoren tokom cijele godine.

Pravo prijave na ovu vrstu pomoći imaju borci/branitelji BiH, RVI i članovi njihovih porodica, članovi porodica poginulih i nestalih boraca i umrlih RVI, organizatori otpora, veterani-prvoborci, nosioci najviših ratnih priznanja, članovi porodica umrlih demobilisanih boraca.

Podnositelji zahtjeva treba da imaju prebivalište na području općine Centar najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva, te da ispunjavaju ostale uvjete utvrđene Odlukom o kriterijima za dodjelu jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji.

Prijave sa dokumentacijom treba podnijeti na protokol Općine Centar ili putem pošte na adresu Općina Centar – Služba za boračko-invalidsku zaštitu, Mis Irbina 1, Sarajevo.

Javni poziv i obrazac prijave/zahtjeva dostupni su na općinskoj web stranici (rubrika „Konkursi i oglasi“), na info pultu u Općini Centar i oglasnim pločama svih mjesnih zajednica u Centru.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za boračko-invalidsku zaštitu (soba 24 u prizemlju) ili telefonom na broj 562-389, saopćeno je iz Općine Centar.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta