Bosna i Hercegovina     | 16.01.2018. 13:44 |

Hrizostom: Afirmišimo prave i izvorne demokratske vrijednosti društva i države

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Mitropolit dabrobosanski Hrizostom upriličio je danas u sjedištu Mitropolije u Sarajevu tradicionalni božićni i novogodišnji prijem. U prigodnom govoru mitropolit dabrobosanski Hrizostom pozvao je na afirmaciju dobra u ovoj godini koje, kako je kazao, kao da je protjerano s ovih prostora.  

- Afirmišimo ove godine čovjeka koji je u svakom pogledu jako povrijeđen. Afirmišimo prave i izvorne demokratske vrijednosti društva i države i učinimo (sebe same i ovu državu) dostojnom poštovanja u svijetu. Upravo zato nam je potrebna dobra volja među ljudima - naglasio je.      

Gostima ali i svim ljudima u BiH i širom svijeta mitropolit dabrobosanski Hrizostom poželio je dobar početak nove kalendarske godine. Poručio je da, osim što su sreća i uspjeh zadate biblijske kategorije, one su potreba i molitva svih ljudi bez razlike na religiju, kulturu i civilizacije.

- Poželimo u ovoj godini, koja će zasigurno biti burna i izazovna, mir i dobru volju među ljudima. Neka ova godina bude ta u kojoj će se pravdom podići ova država, a narod biti veseo, sretan i zadovoljan - naglasio je. 

Današnjem prijemu prisustvovali su predstavnici svih nivoa vlasti, vjerskih zajednica, akademske zajednice, kao i predstavnici diplomatskog kora i međunarodnih organizacija angažovanih u BiH, među kojima su bili članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, entitetski premijeri Fadil Novalić i Željka Cvijanović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, nadbiskup vrhbosanski kadinal Vinko Puljić, predsjednik Jevrejske zajednice Jakob Finci, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, potpredsjednik Federacije Milan Dunović...

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Svečani prijem gostiju 'Sarajevo Destination Festivala' u Zemaljskom muzeju BiH

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu