Bosna i Hercegovina     | 16.01.2018. 15:51 |

Nezavisni blok odrganizovao sastanak u Banjoj Luci

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 16.januara (FENA)  - U Banjoj Luci je danas održan sastanak predstavnika opozicionih političkih stranaka na kojem se razgovaralo o mogućnostima zajedničkog nastupa protiv aktuelnog režima u Republici Srpskoj (RS), ali i vladajućoj  ganrnituri na prostoru čitave Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Nezavisnog bloka.

Sastanak su inicirali poslanici u Narodnoj skupštini RS-a Nedim Čivić i Admir Čavka, a prisustvovao je i poslanik Nezavisnog bloka u Parlamentu BiH, izabran sa prostora entiteta RS, Sadik Ahmetović.

Istakli su da ovaj inicijalni sastanak treba da bude početna tačka jednog drugačijeg pristupa na prostoru entiteta RS, u kojem se javna ''briga'' za narod i povratnike, kako se navodi u saopćenju, neće pretvoriti "u privatne talove i samopromociju", te će se sklapati politički dogovori sa snagama koje žele promjenu i drugačiji pristup u zaštiti osnovnih ljudskih prava, kao što su pravo na jezik i kulturu, dok će ekonomija, stabilizacija i zapošljavanje biti u fokusu nove politike.

Razgovorima u Narodnoj skupštini RS-a prisustvovali su predstavnici Nezavisnog bloka, Saveza za bolju budućnost, Hrvatske stranke Bože Skopljakovića, Složne narodne stranke i Stranke demokratske aktivnosti, a očekuju da se u zajedničkom pristupu i antirežimskom bloku pridruže i HDZ 1990 sa Ilijom Cvitanovićem, kao i druge stranke i, kako navode, ugledni profesori i privrednici poput Zorana Mastila, Alekse Milojevića i Vlatka Zrilića.

-Ovo je blok koji može ostvariti značajan rezultat u RS-u, ali i biti putokaz za buduće političko djelovanje u zemlji - navodi se u saopćenju.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Pozder okupila stručnjake za rješavanje problema Jablaničkog i drugih jezera

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'