Svijet     | 16.01.2018. 19:26 |

Na konferenciji Al-Azhara o podršci Jerusalemu 86 zemalja, u Kairo stigao Abbas

FENA Internet

KAIRO, 16. januara (FENA) - Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas doputovao je u utorak u egipatsku prijestonicu Kairo kako bi prisustvovao međunarodnoj konferenciji Al-Azhara o podršci Jerusalemu.

Egipatski ministar zdravstva Ahmad Emad, i palestinski ambasador u Egiptu Diab al-Louh, skupa s osobljem palestinske ambasade u Kairu, dočekali su Abbasa na međunarodnom aerodromu u Kairu.

Abbas je bio u pratnji brojnih palestinskih visokih zvaničnika, među kojima u su predsjednički portparol Nabil Abu Rudeineh i savjetnik za diplomatska pitanja Majdi al-Khaldi.

Konferencija će biti održana 17. i 18. januara u znak podrške Jerusalemu protiv odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jerusalem kao prijestonicu Izraela.

Očekuje se da 86 zemalja prisustvuje konferenciji, koja će biti održana pod pokroviteljstvom egipatskog predsjednika Abdel Fattaha el-Sisija.

Veliki imam Al-Azhara, Ahmed al-Tayeb, sastao se s brojnim ekspertima kako bi pripremio međunarodnu konferenciju kao praktičan korak ka potvrdi svog odbacivanja američke odluke i podršci arapskom i palestinskom identitetu Svetog grada, prenosi palestinska novinska agencija Wafa.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'