Sport     | 17.01.2018. 13:43 |

Avdagić učesnik simpozija Antidoping agencije SR Njemačke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Povodom obilježavanja petnaest godina rada Antidoping agencije Njemačke (NADA), pomoćnik direktora Agencije za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine i predsjednik Istočnoevropske antidoping organizacije Amir Avdagić pozvan je da aktivno sudjeluje u radu simpozija, koji se održava u muzeju „Kuća istorije SR Njemačke“ u Bonnu.

Pored Avdagića, u radu simpozija kao pozvani sudionici sudjelovali su Sir Craig Reedie, predsjednik Svjetske antidoping agencije (WADA), predstavnici Vijeća Evrope, Travis Tygart, predsjednik Antidoping agencije SAD-a (USADA), direktori Antidoping agencija Austrije, Švicarske, Malte, Kanade i Singapura te predstavnici njemačkih institucija Instituta za analitiku dopinga i sportsku biohemiju, Instituta za sportsko pravo i drugi.

Avdagić je uručio specijalnu zahvalnicu za doprinos u borbi protiv dopinga u sportu na međunarodnoj razini predsjednici upravnog odbora NADA-e Andrei Gotzmann, saopćeno je iz Agencije za antidoping kontrolu BiH.

Gotzmann je izrazila zahvalnost i spremnost NADA-e da snažno podrži sve procese i aktivnosti koje poduzima Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine u borbi protiv dopinga u sportu, dok je Avdagić naglasio odličnu saradnju te najavio skoro potpisivanje protkola o saradnji o brojnim zajedničkim aktivnostima.

Na simpoziju su razmijenjena znanja i iskustva iz oblasti sistema doping kontrola, medicinskih a naročito pravnih pitanja sa posebnim akcentom na kršenje antidoping pravila.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počeo Simpozij Doma zdravlja Tomislavgrad i Hrvatskoga sestrinskog društva hitne medicine

U Ljubuškom Simpozij na temu borbe protiv karcinoma vrata maternice

Simpozij o ratnim arhivima okupio kulturne i medijske radnike, istraživače i teoretičare

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'