Bosna i Hercegovina     | 17.01.2018. 13:44 |

Ambasadorica SR Njemačke podržava borbu protiv korupcije u BiH

FENA Saopćenje

ISTOČNO SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Ambasadorica Savezne Republike Njemačke u BiH Kristiane Hohman (Christiane Hohmann) danas je posjetila Agenciju za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) u Istočnom Sarajevu, gdje je razgovarala s direktorom Agencije Hasimom Šabotićem i njegovim zamjenicima Draganom Slipcem i Draganom Anđelićem.

Rukovodstvo Agencije upoznalo je gošću s nadležnostima i djelokrugom rada Agencije, dosadašnjim rezultatima koji su ostvareni na polju prevencije i koordinacije borbe protiv korupcije u BiH, kao i aktivnostima koje Agencija namjerava provesti.

Rukovodstvo Agencije njemačku ambasadoricu je upoznalo i s problemima s kojima se ta institucija susreće u radu, te iznijelo viziju za njihovo djelomično prevazilaženje.

Hohman je dala bezrezervnu podršku borbi protiv korupcije u BiH, te naglasila spremnost Ambasade SR Njemačke da pruži pomoć Agenciji u aktivnostima koje provodi kada je riječ o prevenciji i koordinaciji borbe protiv korupcije u BiH.

Posebno je potcrtana potreba za podizanjem javne svijesti građana o štetnosti korupcije u BiH, te je naglašena važna uloga te agencije u tom procesu.

Obje strane izrazile su zadovoljstvo današnjim vrlo produktivnim sastankom, kako je ocijenjen razgovor ambasadorice Hohman s rukovodstvom APIK-a, te je iskazano uvjerenje da je ovo tek početak uspješne saradnje Ambasade SR Njemačke i APIK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Osnovan Savjetodavni tim u BiH za provedbu UN Konvencije za borbu protiv korupcije

APIK - Održan koordinacijski sastanak sa tijelima za sprečavanje korupcije

APIK pokrenuo proces unapređenja Zakona o zaštiti zviždača

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'