Servisne informacije     | 17.01.2018. 14:00 |

U BiH sutra tokom dana sunčano, poslijepodne povećanje oblačnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se u jutarnjim satima očekuje prohladno vrijeme sa mrazom i maglom po kotlinama. Tokom dana bit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne se očekuje postupno povećanje oblačnosti, a u večernjim satima, ponegdje na jugu i zapadu, se očekuje i kiša.

Vjetar će biti slab do umjeren, zapadnog smjera, a u večernjim satima u Krajini na momente i pojačan. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na planinama do -11, a na jugu od 0 do 4 stupnja. Najviša dnevna od 4 do 10, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu BiH od 8 do 12 stupnjeva.

U Sarajevu u jutarnjim satima moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 5 stupnjeva.

Danas je u BiH  oblačno vrijeme sa kišom. U sjeverozapadnim područjima i na planinama sa susnježicom i snijegom.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Gradačac 0, Doboj 1, Bijeljina, Brčko, Jajce i Tuzla 2, Bugojno i Sanski Most 3, Livno, Prijedor i Zvornik 4, Bihać, Ivan-sedlo i Zenica 5, Sokolac i Srebrenica 6, Sarajevo 8, Grude 9, Široki Brijeg 10, Trebinje 12, Mostar 13,  Stolac 14 i Neum 15 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo