Kultura     | 17.01.2018. 14:44 |

Općina Centar ove godine izdvaja više od pola miliona maraka za kulturu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Općina Centar Sarajevo u budžetu za 2018. godinu planirala je izdvojiti više od pola miliona KM za podršku kulturnim institucijama.

Tako će Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar dobiti 245.000 maraka za rad i realizaciju projekata koji doprinose razvoju kulture na području te općine i šire.

Više od 100.000 konvertibilnih maraka Općina će izdvojiti za podršku ustanovama kulture, te manifestacijama i festivalima koji afirmišu Sarajevo i BiH.

Tako će Sarajevo Film Festival iz ovogodišnjeg općinskog budžeta biti podržan sa 40 hiljada maraka.

Kad je riječ o ustanovama kulture i nauke, za Akademiju nauka i umjetnosti bit će izdvojeno 10 hiljada maraka, a za Muzej "Alija Izetbegović" 5.000 KM. Za podršku projektima iz oblasti kulture od značaja za općinu Centar koji se realiziraju u KJP Centar Skenderija u budžetu je obezbijeđeno 20 hiljada maraka, a za poboljšanje prostornih uslova rada i opremljenosti ustanova iz oblasti kulture 30 hiljada maraka.

Izdavanje knjiga u cilju afirmiranja novih književnih ostvarenja Općina će i ove godine pomoći sa 15 hiljada maraka, a izradu monografije Općine Centar sa 20 hiljada konvertibilnih maraka.

Osim podrške razvoju kulture na području te lokalne zajednice, Općina Centar će nastaviti sa finansijskom potporom institucijama kulture od općeg značaja i interesa za Bosnu i Hercegovinu, a koje se nalaze na području Centra.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Potpisan ugovor - Povećane plaće uposlenika kulture u Kantonu Sarajevo

Skupština TK usvojila budžet za 2024. godinu

Vlada TK prihvatila izjašnjenja na amandmane na prijedlog budžeta TK za 2024.

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta