Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 17.01.2018. 16:07 |

Najavljeni budući modeli podrške KS radu Agencije za državnu službu FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Ministar pravde i uprave Kantona Sarajevo Mario Nenadić i sekretar ministarstva Indira Šulović organizirali su sastanak sa direktorom Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine Refikom Begićem na kojem su razgovarali o unapređenju saradnje KS sa Agencijom i Odborom državne službe za žalbe FBiH.

Nakon stupanja na snagu Zakona o državnoj službi KS, resorno ministarstvo je predložilo Vladi KS da ne pokreće proceduru formiranja posebne agencije za državnu službu i odbora državne službe za žalbe, nego da koristi kapacitete već postojećih federalnih institucija.

S tim u vezi, kantonalno ministarstvo po pitanjima državne službe sarađuje sa Agencijom za državnu službu a u žalbenim postupcima, vezanim za radno-prave sporove, sa Odborom državne službe za žalbe FBiH.

Ministar Nenadić je naglasio da je on kao i za prethodnu godinu, a u skladu sa zaključcima Vlade KS i sa zajednički utvrđenim ciljevima, osigurao sredstva za podršku radu Agenciji za državnu službu i Odbora državne službe za žalbe FBiH.

Dogovoreno je da će se u narednih sedam dana rukovodstvo Agencije dodatno opredijeliti i izjasniti o mogućim modelima podrške koju očekuje od Kantona Sarajevo, kako bi što efikasnije bili rješavani predmeti iz nadležnosti KS, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta