Bosna i Hercegovina     | 18.01.2018. 09:24 |

Delegacija Evropskog pokreta u posjeti nerezidentnom ambasadoru Indije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Delegacija Evropskog pokreta u BiH i Općine Zavidovići danas će se u Budimpešti sastati s nerezidentnim ambasadorom Indije za BiH Rahulom Chhabrom i šefovima odjela za ekonomsku i kulturnu suradnju.

Kako je saopćeno iz ove organizacije, delegacija iz BiH, u kojoj su predsjednik Evropskog pokreta Predrag Praštalo, predsjednik Općinskog vijeća Zavidovići Redžo Seferović i predsjednik Sportskog saveza općine Zavidovići Elvir Starčević,  prije susreta s indijskim ambasadorom posjetit će Ambasadu BiH u Budimpešti, kojom prilikom će razgovarati sa ambasadorom Aleksandrom Dragičevićem.

Saradnja Evropskog pokreta i Općine Zavidovići sa Ambasadom Indije, kao i posjeta ambasadora Rahula Chhabre ovom gradu u sklopu obilježavanja Dana Indije u BiH, dogovorena je tokom održavanja Sajma turizma u Sarajevu, gdje je Indija bila zemlja partner.

Načelnik Općine Hašim Mujanović je pružio punu podršku projektu "Dan Indije", tako da će Općina preuzeti pokroviteljstvo nad svim planiranim aktivnostima u Zavidovićima 2. februara.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Plakalo razgovarao sa ministricom za EU integracije Srbije Tanjom Mišćević

Plakalo: Poruke predsjednice EK jasne, bez reformskih zakona nema novca, a izgleda ni početka pregovora sa EU

Plakalo: Predstojeći izvještaj EK o BiH će biti pozitivniji od prethodnih iako BiH nije napravila veliki pomak

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo