Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 18.01.2018. 10:30 |

Memorijalni turnir u odbojci 'Monika Antolović' u Žepču

FENA Saopćenje

ŽEPČE/SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Odbor za međureligijsku suradnju Žepče na čelu s predsjedavajućim Predragom Stojčevićem, u saradnji sa Srednjom mješovitom školom Žepče i ŽOK Žepče će u petak i subotu organizirati III Memorijalni turnir u odbojci "Monika Antolović".

Memorijalni turnir u odbojci organizira se u pomen tragično stradaih učenica SMŠ Žepče, ali i odbojkašica ŽOK Žepče Monike Antolović te Nevene Mijić i Olivera Hrkača, sada već treću godinu zaredom.

Turnirom se želi odati počast stradalima, ali i potaknuti mlade na savjesnu vožnju te razvijanje tolerancije u sportskom duhu.

- Osnaživanjem zajedničkog rada među mladima iz različitih etničkih, nacionalnih i religijskih identiteta te osnaživanjem čestih susreta svih vjerskih predstavnika u gradu prevazilazimo bilo koju vrstu predrasuda prema drugome i drugačijem - saopćili su organizatori.

Prvi dan na turniru će sudjelovati srednje škole: SMŠ Žepče, KŠC "Don Bosco", STŠ Zavidovići i Gimnazija "Edhem Mulabdić" Maglaj, dok će drugi dan sudjelovati ŽOK "Žepče", ŽOK "Zavidovići", OK "Maglaj", OK "Panter" Doboj i OK "Čelik" Zenica.

Drugog dana, nakon završetka Memorijalnog turnira, bit će upriličena dodjela medalja, zahvalnica kao i domjenak za sudionike i posjetitelje u prostorijama SMŠ Žepče koji će pripraviti učenici SMŠ Žepče sa svojim profesorom.

Generalni pokrovitelj Memorijalnog turnira je Misija OSCE-a u BiH, a suorganizatori su Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini i Općina Žepče.

Sponzor turnira je Caritas Vrhbosanske Nadbiskupije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Odbojkašice BiH porazom od Italije s 0:3 završile nastup na EP-u

Odbojkašice BiH doputovale u Torinu, sutra protiv Rumunije

Odbojkašice BiH večeras protiv Hrvatske

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana