Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 18.01.2018. 10:38 |

Indija testirala najjači interkontinentalni balistički projektil

FENA Internet

NEW DELHI, 18. januara (FENA) - Indija je uspješno testirala svoj nuklearni balistički projektil s najvećim dometom, saopćilo je ministarstvo odbrane, prenosi CNN.

Lansiran je interkontinentalni projekti Agni-V koji se smatra njihovim najubojitijim oružjem. Projektil je lansiran na otok Abdul Kalam, na obali istočne indijske države Odisha.

Ministarstvo odbrane je nazvalo test velikim napretkom za odbrambene kapacitete države. Smatra se da Indija ima između 120 i 130 nuklearnih bojevih glava u svom arsenalu. Od 2012. izvršeno je pet testiranja raketa. Svaki dosadašnji test je izazivao negodovanje Pakistana i Kine s kojima Indija ima komplicirane odnose, niz teritorijalnih sporova i tinjajuće sukobe.

Analitičari smatraju da je vrijeme testiranja interkontinentalnog projektila pomno odabrano te je povezano s regionalnim odnosima.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Najveći svjetski izbori počeli u Indiji

Indijska policija ubila 13 moističkih pobunjenika

Indijske opozicione stranke protestiraju protiv hapšenja istaknutog lidera pred izbore

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'