Bosna i Hercegovina     | 18.01.2018. 12:29 |

SDP traži izvinjenje Nedžada Koldže

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Socijaldemokratska partija BiH zatražila je izvinjenje od načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže zbog njegove izjave da su vijećnici SDP-a tražili ukidanje naknada za porodilje.

 - Očigledno je da se načelniku Općine Novo Sarajevo Nedžadu Koldži dobro uzdrmala unutarstranačka, ali i načelnička, pozicija, pa je, osim što sebi pripisuje infrastruktrne i druge projekte koje nemaju veze sa njegovim mandatom, počeo iznosti neistine o radu vijećnika Socijaldemokratske partije BiH u Općinskom vijeću Novo Sarajevo - navodi se u saopćenju.

Naime, u svom intervjuu za portal Faktor na početku ove godine, načelnik Koldžo izjavio je da je vijećnik SDP-a na sjednici Vijeća, na kojoj se raspravljalo o budžetu Općine za 2018. godinu, izjavio kako u potpunosti treba ukinuti naknade za porodilje u Novom Sarajevu.

 - Osim što je takva izjava od strane bilo kog člana SDP-a nemoguća, jer se kosi sa osnovama Programa SDP-a u kome se jasno zalažemo da sve porodilje u BiH primaju naknade, prema zvaničnom stenogramu sa sjednice, takvu izjavu nije izgovorio nijedan vijećnik SDP-a na toj sjednici. Prava istina je bila da je Klub vijećnika SDP-a zatražio da sve porodilje u Općini primaju naknade, bez obzira da li su zaposlene ili ne - navode iz SDP-a.

Upravo zbog toga što je Klub vijećnika SDP-a tražio stenogram te sjednice, nisu ranije željeli reagovati na ovaj navod. Zato sada traže da se načelnik Koldžo izvini vijećnicima SDP-a na službenoj web-stranici Općine.

 - Načelniku Koldži ne odgovara što je Klub vijećnika SDP-a jedini bio protiv usvajanja budžeta za ovu godinu, pa se na sve načine trudi da rad SDP-a omalovaži, a u tome je počeo koristiti i laži. Svi amandmani SDP-a na budžet su također odbijeni, bez ikakvih realnih obrazloženja, što je samo nastavak ignorancije načelnika prema našoj partiji. Sve dok načelnik Koldžo bude nastavio sa ovakvim odnosom prema nama, Općinska organizacija SDP-a će biti sve oštrija prema njegovim potezima i djelima - navodi se u saopćenju.

 Na kraju, još jednom ga pozivaju da javnosti objasni na koji način su paketi za socijalne slučajeve sa grbom Općine korišteni za promociju njegove matične stranke SDA, o čemu su vijećnici SDP-a već tražili objašnjenje, ali od općinskih službi nema nikakvog objašnjenja.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Koldžo: Neko ko je ministar privrede trebao bi znati kako se firma „Zrak“ može preuzeti

Saopćenje za javnost SDP-a

Saopćenje za javnost SDP-a

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije