Ekonomija     | 18.01.2018. 13:23 |

U Kalesiji potpisana tri ugovora vrijedna 232.359 KM za infrastrukturne projekte

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić i direktor firme "Izgradnja" iz Teočaka Hajrudin Imširović potpisali su danas tri ugovora ukupne vrijednosti 232.359 KM.

Riječ je o ugovorima "Unapređenje uslova razvoja proizvodno-poslovne zone Kalesija grad, Ćetenište i Kalesijsko polje (izgradnja saobraćajnica i odvodnja otpadnih voda)" vrijednosti 146.481 KM, "Sanacija lokalnog puta i dijela uticajnog klizišta u naselju Jajići II faza" vrijednosti 65.520 KM i "Asfaltiranje lokalnih puteva (MZ Gojčin)" vrijednosti 20.358 KM.

Kada je u pitanju uređenje industrijske zone izvođač ima rok od 45 dana od dana uvođenja u posao za završetak radova, a za druga dva projekta 30, odnosno 15 dana.

Džafić je rekao da da će projekti asfaltiranje u Gojčinu i uređenje klizišta u Jajićima biti od značajne pomoći stanovništvu tih naselja. 

Dodao je da će uređenje industrijskih zona uveliko pomoći budućim privrednicima koji žele investirati na području te općine, jer će dobiti uređene zone sa svim potrebnim priključcima. 

Po riječima direktora Imširovića, radovi će početi čim to dozvole vremenski uvjeti, a sve će biti urađeno kako je predviđeno tenderskom dokumentacijom, saopćeno je iz Službe za informisanje Općine Kalesija.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Kroz program Omladinske banke Goražde podržano 11 projekata i jedan mikrobiznis

Iz Budžeta BPK izdvojeno 161.400 KM za finansiranje projekata 32 neprofitne organizacije

U BPK za projekte promocije zdravlja i prevenciju bolesti 24.000 KM

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana