FENA biznis     | 18.01.2018. 13:00 |

Banke i telekom operateri su nosioci digitlanog ekosistema u 2018. godini

FENA Saopćenje

Bankarstvo u cjelini, pa tako i u Bosni i Hercegovini prolazi kroz transformaciju iniciranu napretkom tehnologije i potrebama tržišta za brzim i jednostavnim rješenjima. Ubrzani razvoj tehnologije dovodi do značajnih promjena navika i ponašanja klijenata. Kompanije koje ponude brže i sigurnije usluge, preuzet će primat na tržištu.

Prateći standarde i razvoj tehnologije bh. kompanije iz različitih industrija se uvezuju s ciljem olakašavanja svakodnevnice svojim klijentima.  Jedna od takvih usluga je ClickPay, savremena usluga Sberbank BH čiji potencijal je prepoznao i HT Eronet. ClickPay klijentima omogućava da putem mobilnog uređaja plaćaju komunalne račune potpuno sigurno i bezbrižno u bilo koje doba dana. Usluga je besplatna i dostupna putem aplikacija internet i mobilnog bankarstva.

„Upravo digitalno bankarstvo omogućuje novi poredak u kojem će se ogledati najveća razlika među bankama“, kaže Jasmin Spahić, izvršni direktor i član Uprave Sberbank BH. „Veseli me činjenica da u HT Eronetu imamo pouzdanog partnera jer banke i telekom operateri su nosioci digitalnog ekosistema. Siguran sam da će kroz zajedničko partnerstvo Sberbank i HT Eroneta najviše koristi imati naši klijenti“.

„HT Eronet je u posljednje dvije godine uložio izuzetne napore u procesu digitalne transformacije kompanije. Ovi napori su generirali niz digitaliziranih usluga za naše krajnje korisnike, a usluga ClickPay, realizirana sa Sberbankom predstavlja dodatno proširenje digitalnih kanala. Ovom suradnjom smo osigurali korisnicima HT Eroneta i Sberbanka brzo i sigurno plaćanje telekomunikacijskih računa, bez obzira gdje se nalazili. Potrebno je naglasiti da HT Eronet korisnike usluge ClickPay, u 2018. godini očekuju brojne pogodnosti pri korištenju ove usluge“, izjavio je član Uprave HT Eroneta Tomislav Ruk.

 

Minesa Zukić

Menadžer za korporativne i marketinške komunikacije
Manager for Corporate and Marketing Communications

The Largest Acquirer in Europe 2016, The Nilson Report
The Best Mobile Banking App in CEE 2017, Global Finance magazine

 

Sberbank BH d.d.
Fra Anđela Zvizdovića 1

71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 294 735

Mobile: +387 60 33 54 267
minesa.zukic@sberbank.ba
www.sberbank.ba


ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Pionirka direktnog bankarstva u Austriji Sonja Sarközi odlikovana

Sberbank Europe uspješno objavila rezultate prvog kvartala 2018. u skladu sa MSF

Sarajevo Sberbank polumaraton će biti najveći do sada

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo