Bosna i Hercegovina     | 18.01.2018. 14:25 |

Grabar-Kitarović: Mjesta pijeteta volim posjećivati u tišini

FENA Marija Augustinovic

VITEZ, 18. siječnja (FENA) - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u četvrtak kako je Ahmiće i Križančevo Selo, općina Vitez, posjetila izvan službenog protokola posjeta središnjoj Bosni, jer u mjesta pijeteta voli odlaziti u tišini.

- Jednostavno, pokloniti se žrtvama, razmišljati o prošlosti, ali prije svega s nakanom da se ta prošlost nikada ne ponovi... Treba gledati u budućnost dobrih odnosa svih naroda i građana BiH - kazala je Grabar-Kitarović novinarima u Vitezu.

Drugog dana službenog posjeta BiH, hrvatska predsjednica posjetila je tvornicu furnira "Palavra" u Novoj Biloj, općina Travnik, u kojoj je obišla proizvodne pogone i razgovarala s rukovodstvom i radnicima kompanije.

Nakon posjete tvornici, Grabar - Kitarović je posjetila bolnicu "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj, dok se u Vitezu sastala s hrvatskim načelnicima općina i predsjedateljima općinskih vijeća u središnjoj Bosni.

 Grabar-Kitarović se zaustavila u mjestima stradanja Bošnjaka i Hrvata, Ahmićima i Križančevu Selu, što nije bilo planirano službenim protokolom posjete.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Grabar-Kitarović: BiH treba dobiti status kandidata za EU

Grabar-Kitarović pozvala Ljubljanu na nastavak razgovora sa Zagrebom

Grabar-Kitarović uručila povelje hrvatskim udrugama u Njemačkoj

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana