Bosna i Hercegovina     | 18.01.2018. 15:38 |

Vijeće ministara BiH utvrdilo dopune Zakona o prekršajima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je većinom glasova Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima u cilju usklađivanja propisa koje primjenjuju ovlašćena tijela i sudovi prilikom izricanja prekršajnih sankcija, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Dopune Zakona korak su naprijed u otklanjanju uočenih nedostataka u vezi s evidentiranjem naplaćenih novčanih kazni i osiguranju uvjeta za praćenje njihove naplate kod izdavatelja prekršajnog naloga.

Uz predstavnike Ministarstva pravde, u kreiranju novih zakonskih rješenja sudjelovali su predstavnici državnih ministarstava finansija i trezora, komunikacija i prometa, Granične policije, Uprave za indirektno oporezivanje, Agencije za identifikacione dokumente i razmjenu podataka i Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo pravde dostavit će Prijedlog zakona Parlamentarnoj skupštini BiH uz pribavljeno mišljenje Agencije za zaštitu ličnih podataka u proceduru razmatranja po osnovnom zakonodavnom postupku.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Odluke i zaključci sa sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

Tegeltija, Bevanda i Cikotić sastali se s Varhelyijem

Tegeltija uputio telegram saučešća premijeru Zaevu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta