Ekonomija     | 19.01.2018. 11:00 |

Stolačkim poljoprivrednicima po 2000 eura za poslovnu ideju

FENA Cvita Kusić

STOLAC, 19. siječnja (FENA) - Potpisivanje ugovora u projektu "Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2017.-2018." upriličeno je u četvrtak u Stocu, čime je za oko 35 korisnika stolačke općine osigurano po 2000 eura za projekte u oblasti poljoprivrede. 

 Riječ je o projektu kojeg financira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost jugoistočne Europe, a sufinancira Općina Stolac.

 Njemačka nevladina organizacija Help je 1. travnja 2017. godine počela s implementacijom ovog projekta, koji će trajati do 31. prosinca 2018. i podržat će oko 35 korisnika iz stolačke općine.

 Potencijalni korisnici su sve nezaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti u sektoru poljoprivrede.

 Odobrena pomoć bit će distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava, a prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2000 eura za ideje iz oblasti poljoprivrede, objavljeno je na službenim internetskim stranicama Općine Stolac.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

KSB: Vlada planira sredstva za pokriće štete poljoprivrednicima uzrokovane snijegom i mrazom (VIDEO)

Građani Stoca organizovali protestnu šetnju zbog napada na mladiće

Tužiteljstvo HNŽ-a: Identificirano i lišeno slobode nekoliko osoba

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu