Bosna i Hercegovina     | 19.01.2018. 13:54 |

Orašje - Stanje sigurnosti u Federaciji BiH ocijenjeno zadovoljavajućim

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - U Orašju je 18. i 19. januara održan redovni sastanak koordinacije direktora Federalne uprave policije (FUP) i policijskih komesara kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, na kojem je stanje sigurnosti u Federaciji BiH ocijenjeno zadovoljavajućim.

Sastanku su prisustvovali svi policijski komesari, kao i predstavnici međunarodnih organizacija (OHR, Evropska komisija..).

Između ostalog, na dnevnom redu sastanka bila je Informacija o stanju sigurnosti na području Federacije BiH za 2017. godinu, a koja je sačinjena na osnovu rezultata rada kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije.

Nakon razmatranja Informacije, stanje sigurnosti na području Federacije BiH ocijenjeno je kao zadovoljavajuće u svim segmentima (kriminalitet, saobraćaj, javni red i mir...).

Sudionici sastanka su izrazili zadovoljstvo pozitivnim trendovima u svim oblastima policijskog rada, koji je ocijenjen izuzetno uspješnim.

Također, razmatrana su pitanja iz domena policijskog djelovanja, a koja će biti aktuelna i provođena tokom tekuće 2018. godine, saopćeno je iz FUP-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Magazinović razgovarao s Hunnom - Za godinu dana napravljen veliki napredak

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom