Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 19.01.2018. 14:56 |

Turska pojačala granatiranje kurdskih položaja u Siriji, uoči kopnene ofanzive

FENA Internet

ANKARA, 19. januara (FENA) – Turska je pojačala granatiranje položaja kurdskih milicija u sjevernoj Siriji, uoči najavljene kopnene ofanzive, piše BBC. Kurdske snage u Siriji tvrde da je više od 70 granata palo tokom noći.

Posljednjih nekoliko dana Ankara upozorava da se sa sirijske strane granice formiraju vojne snage koje su povezane sa Kurdskom radničkom partijom koju Turska smatra terorističkom.Turska strana navodi da će biti primorana da potisnu kurdske snage iz Afrina, provincije u Siriji koju Kurdi kontroliraju još od 2012. godine.

Sirija je najavila da će braniti teritoriju i oboriti turske avione. Turski ministar odbrane Nurettin Canikli je izjavio da je bombardovanje de facto početak planirane invazije.

Vojni i obavještajni šefovi iz Turske su u Rusiji gdje pokušavaju isposlovati rusku saglasnost da koriste zračni prostor koji oni kontroliraju u napadu na Afrin. Kurdske snage su i ranije lansirale rakete na turski teritorij.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Najviši sirijski vojni zvaničnik na suđenju u Švedskoj pod optužbama za ratne zločine

Turska - Nakon nesreće spašeno 98 osoba zarobljenih u kabinama žičare u Antaliji

Turska ograničava izvoz određenih proizvoda u Izrael zbog napada na Gazu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'