Bosna i Hercegovina     | 19.01.2018. 16:40 |

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo 31.januara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. januara (FENA) – Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo bit će održana 31. januara, a članovi Kolegija su usaglasili i dnevni red sjednice.

Na dnevnom redu sjednice SKS-a će se naći Nacrt zakona o udžbenicima u KS, kao i Prijedlog Programa rada SKS za 2018. godinu, kao i dva  veoma važna strateška dokumenta - Nacrt strategije razvoja obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo za period 2018-2022. godina i Nacrt strategije prema mladima Kantona Sarajevo za isti vremenski period.

Također će biti razmatran i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Nacrt sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza između Kantona Sarajevo-Ministarstvo saobraćaja i Općine Trnovo na zajedničkoj izgradnji podzemne garaže na Bjelašnici.

Na dnevnom redu sjednice će se naći i Prijedlog odluke o proširenju djelatnosti JU Srednjoškolski centar „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš na djelatnost obrazovanja odraslih te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za osnivanje Instituta za iranistiku u Sarajevu.

Raspravljat će se i o prijedlozima odluka o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji nekretnina između Kapital-investa d.o.o Sarajevo kao prodavca i KJKP Toplane-Sarajevo d.o.o Sarajevo i KS zastupanog putem Zavoda za izgradnju KS kao kupca u svrhu izgradnje slobodnostojeće naseljske kotlovnice “Alipašin most-1”.

Tačke dnevnog reda ovog skupštinskog zasjedanja bit će i prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na Program rada i Finansijski plan prihoda i rashoda za 2018. godinu Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo, o davanju saglasnosti na Program rada i Finansijski plan prihoda i rashoda za ovu godinu Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe.

Zastupnici će razmatrati i izvještaje o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra UNSA, Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, „Televizije KS“, kao i izvještaje o poslovanju kantonalnih javnih preduzeća “Veterinarska stanica”, „Poljoprivredno dobro Butmir”, “Sarajevo – šume”, Centar „Skenderija“, „ZOI '84“ Olimpijski centar Sarajevo, i to sve za 2016. godinu, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Srbija: Sjednica kolegija skupštine 1. travnja, sudjeluju i predstavnici oporbene koalicije

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom