Bosna i Hercegovina     | 19.01.2018. 19:20 |

BPS - Sefer Halilović traži održavanje sjednice parlamenta BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. januara (FENA) – BPS-Sefer Halilović izražava svoje oštro protivljenje i osuđuje odluku predsedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, po pitanju dostavljanja podataka o popisu stanovništva u BiH iz 2013. godine, smatrajući je nezakonitom i antipatriotskom, saopćeno je iz BPS- Sefer Halilović.

Pojašnjavaju da će Briselu biti proslijeđeni zvanični podaci koje je utvrdila Agencija za statistiku BiH, ali i oni koje posjeduje Agencija za statistiku RS zbog toga što je takvu odluku donio Kolegij Mehanizma koordinacije kojim predsjedava Zvizdić.

Iz te stranke podsjećaju Zvizdića da su rezultati popisa stanovništva u BiH iz 2013. godine doneseni na osnovu Zakona o popisu stanovništva, a njihovi konačni rezultati su utvrđeni presudom Ustavnog suda BiH.

BPS zahtijeva hitno održavanje sjednica oba doma Parlamenta BiH na kojima će to pitanje biti riješeno, te smatraju da bi se po tom pitanju trebali oglasiti i Vlada FBiH i premijer Fadil Novalić, saopćeno je iz Sektora za komunikacije BPS-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Čampara: NIP, SDP i Naša stranka nastavljaju dalje, a Dodik nam ne može prijetiti blokadama

EU: Parlamentarna skupština BiH treba da preuzima odgovornost i usvaja reforme

HNV BiH - Dodik odlaskom Lukašenku i Putinu pokazuje civilizacijsku sramotu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!