Servisne informacije     | 20.01.2018. 10:59 |

U nižim područjima BiH opasnost od poledice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. januara (FENA) - Zbog niskih temperatura u nižim područjima Bosne i Hercegovine, kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozorava se na poledicu i ugaženi snijeg na kolovozu.

Izdvajaju se dionice: Sarajevo-Rogatica preko Romanije, gdje je trenutno zabranjen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i za šlepere, zatim Trnovo-Foča (Rogoj), Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Ključ (Lanište), Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj) i Bugojno-Kupres-Livno. 

Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

U sjevernim krajevima BiH magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Upozorava se i na povećanu opasnost od odrona. Preporučuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar zbog urušavanja potpornog zida saobraća se jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. 

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo