Svijet     | 21.01.2018. 11:41 |

U talibanskoj opsadi hotela u Kabulu šestero ubijenih

FENA Internet

KABUL, 21. januara (FENA) - U talibanskom napadu na hotel Intercontinental u afganistanskoj prijestolnici ubijeno je najmanje šest ljuudi, među kojima je i stranac, a snage sigurnosti okončale su opsadu ubivši posljednjeg napadača u nedjelju, dok se očekuje da će broj žrtava rasti.

Strogo čuvani luksuzni hotel u Kabulu popularan je među strancima i afganistanskim zvaničnicima. Portparol ministarstva unutrašnjih poslova Najib Danish izjavio je da su među ubijenima jedan stranac i telekomunikacijski zvaničnik iz zapadne pokrajine Farah koji je prisustvovao konferenciji.

Još šest ljudi, među kojima trojica pripadnika snaga sigurnosti, ranjeni su, a više od 150 ljudi, među kojima 41 stranac, spašeno je iz hotela.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad, koji je počeo oko 21.00 sat u subotu, rekavši da su petorica napadača s vestama bombaša samoubioca napali strance i afganistanske zvaničnike.

Talibanski portparol Abihullah Mujahid kazao je da su pobunjenici prvobitno planirali da napadnu hotel u četvrtak navečer, ali su ga odgodili jer je u to vrijeme bilo svadbeno slavlje i nastojali su da izbjegnu cvivilne žrtve, prenosi Associated Press. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Izraelska vojska primijetila 'značajne pomake' na jugu Pojasa Gaze

Eksplozija u kabulskom hotelu popularnom među kineskim poslovnim gostima

U eksploziji u džamiji u Kabulu dvoje ubijenih i 18 ranjenih

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'