Sport

Grabčanović: Nemam ambicija da budem trener, ovo je „nužno zlo“!

Tekst: Miroslav Petrović, Foto FENA/Miroslav Petrović

TUZLA, 21. januara (FENA) – Pripreme rukometašica Jedinstva AtlasRelaxa najavljene su za ponedjeljak u večernjim satima.

Nakon razlaza sa Damirom Cipurkovićem, uloga trenera povjerena je dosadašnjem asistentu Elmiru Grabčanoviću koji, ujedno, obnaša dužnost sportskog direktora kluba.

- Do sada sam promijenio tri trenera, Zvjezdana Tomića, Jasmina Unkića i Damira Cipurkovića. Rekao bih da je moj izbor „nužno zlo“, jer nemam ambicija da se bavim trenerskim poslom. Da preuzimam ekipu saopćeno mi je prije sedam dana. Ali, pokušat ću polusezonu izgurati uz pomoć Zalkide Suhi, te Nermine Kušmić – Jogunčić, dok će u skladu s mogućnostima pomagati i Indira Čejvanović – Horozović – izjavio je Grabčanović u razgovoru za Fenu.

Kaže da je u klubu već četiri godine, da posjeduje osnovnu trenersku licencu, ali da je njegov angažman tek priprema da se za trenericu uvede Kušmić – Jogunčić, koja je igračku karijeru okončala u prošloj sezoni.

Na „prozivci“ neće biti Ivane Sikimić i Ivane Rajković, s kojima je raskinut ugovor, a hoće li biti još odlazaka ili dolazaka, za sada ne zna.

- Plan je da forsiramo mlađe igračice poput Jasmine Osmanović i Selme Omerović. Razgovara se o povratku golmanica Aide Demirović i Amile Dervišbegović, te igračica Džane Avdić i Elme Osmanović. Očekujemo dolazak i kondicionog trenera, prof. Murisa Đuga. Radit ćemo dva puta dnevno, u Mejdanu i teretani, moguće dio priprema i vani. Prvenstvo počinje krajem februara, a do tada bismo trebali odigrati i barem 5-6 kontrolnih utakmice – kaže Grabčanović.

Čini se da su u Jedinstvu AtlasRelaxu reducirali ambicije, ponajviše zbog finansijskih poteškoća. Ilustracije radi, iz gradskog budžeta tokom godine dobit će svega 10.000 maraka, što je tek 7 posto od sume koja je odobrena košarkašima OKK Slobode i 50 posto od sume namijenjene košarkašicama Jedinstva Piemonte, iako su rukometašice već dvije sezone najuspješnija ekipa u Tuzli.

- Tačno je da smo reducirali ambicije. Da budemo pošteni, ekipa Gruda je jača od nas i u prvenstvu su nedostižne. Ostaje nam Kup BiH, ali realno i tu su Gruđanke favoritkinje. Ne predajemo se, ali da smo ostali u prošlogodišnjem sastavu mogli bismo im parirati. Vidjet ćemo što će se događati kad prvenstvo krene – zaključio je Grabčanović.

Pripreme rukometašica Jedinstva AtlasRelaxa počet će sutra u Mejdanu od 20.00 sati.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.