Svijet     | 22.01.2018. 08:23 |

Erdogan najavio da će uskoro biti uspješno okončana operacija u Afrinu

FENA Internet

ANKARA, 22. januara (FENA) - Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan najavio je skori završetak operacije “Maslinova grana“ koju su turske oružane snage započele u sirijskoj regiji Afrin s ciljem neutralizacije tamošnjih terorističkih elemenata PYD/PKK-a i ISIL-a.

Erdogan je kazao da nema stajanja, već da će turske snage uskoro okončati započetu operaciju u Afrinu

Poručio je da Turska nikome neće dozvoliti da ugrožava njeno nacionalno jedinstvo i teritorijalnu cjelovitost te da će turske snage i institucije nastaviti borbu protiv svih terorističkih organizacija, uključujući PKK, FETO, ISIS i druge, prenosi TRT.

Podsjetivši kako je od dolaska AK Partije na vlast u Turskoj nacionalni dohodak po glavi stanovnika povećan sa 3.500 na 11.000 dolara, Erdogan je kazao da je turski izvoz povećan sa 36 milijardi na 158 milijardi dolara. Podsjetio je da se Turska riješila i duga prema Međunarodnom monetarnom fondu koji je prije 15 godina iznosio 23,5 milijardi dolara.

“Neki i dalje govore da turska ekonomija nije dobra. Neka oni ta mišljenja zadrže za sebe, mi smo sami sebi dovoljni i čvrsto stojimo na nogama. Prvi smo u svijetu po ekonomskom rastu od 11 posto. Neka nam niko ne drži lekcije“, poručio je Erdogan.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U nedjelju lokalni izbori u Turskoj, AKP želi vratiti Istanbul i Ankaru

EBRD će osigurati 30 miliona eura pomoći turskim regijama pogođenim potresima

Turske vlasti uhapsile desetine osumnjičenih za veze s grupom 'Islamska država'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo