Ekonomija     | 22.01.2018. 10:38 |

Amazon otvora revolucionarnu trgovinu koja će promijeniti način kupovine

FENA Ivana Banovic

SEATTLE, 22. siječnja (FENA) - Amazon u ponedjeljak otvara svoj prvi supermaket bez blagajni, a radi se o potezu koji bi mogao revolucionarizirati način na koji kupujemo namirnice.

Amazon Go u Seattleu je testiran tijekom protekle godine, a Gianna Puerini, voditeljica tvrtke izjavila je kako je trgovina dobro funkcionirala tijekom ispitne faze.

Prije ulaska u trgovinu kupci moraju imati skinutu aplikaciju Amazon Go. Senzori na policama dodaju stavke na račun kako ih kupci stavljaju u košaru i brišu sve ono što su vratili,  a kupnja se naplaćuje kreditnim karticama kupaca kada napuste trgovinu.

Iako tek treba vidjeti kako će izgledati ovakav način kupovine u praksi – novinari koji su isprobali Amazon Go prije službenog otvaranja zadovoljni su te su im naplaćeni svi artikli koje su uzeli.

 Dok će većina ljudi pozdraviti ovakvu tehnologiju i ubrzanje procesa kupovine, jasno je kako će u ovakvim trgovinama ljude zamijeniti računala, što će se odraziti na otkaze i manju potražnju za radnim mjestima na blagajnama i općenito u trgovinama. 

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Novi Travnik: Vlada KSB odustala od kupovine zgrade Kantonalnog suda (VIDEO)

Jeff Bezos prodao dionice Amazona vrijedne dvije milijarde dolara

Francuska kaznila Amazon s 32 miliona eura zbog nadzora zaposlenika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo