Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 22.01.2018. 18:07 |

MMF dao nove optimističnije prognoze rasta globalne ekonomije

FENA Internet

DAVOS, 22. januara (FENA) – Međunarodni monetarni fond (IMF) je poboljšao prognoze globalnog ekonomskog rasta za tekuću i narednu godinu, javlja Xinhua.

Analitičari ove međunarodne finansijske institucije su prognozu rasta svjetske ekonomije povećali za 0,2 procenta i sada ona iznosi 3,9 posto.

Razlog za ovo su optimistični podaci o ekonomskom rastu te očekivani rezultati nedavne poreske reforme u Sjedinjenim Američkim Državama.  Nove podatke je objavio Maurice Obstfeld, ekonomski savjetnik i direktor za istaživanja, na konferenciji za novinare uoči Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu u Švicarskoj.

Očekuje se kako će rast ujednačeno slijediti u većini država svijeta, pa čak i u iznenađujućim razmjerama u nekim državama Evrope i Azije, navedeno je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

MMF imenovao Kristalinu Georgievu za drugi petogodišnji mandat

Georgieva: 'Snažan rast' u SAD pomogao u poboljšanju globalnih ekonomskih izgleda

MMF odobrio treću reviziju ukrajinskog kreditnog programa od 15,6 milijardi dolara

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'