Bosna i Hercegovina     | 23.01.2018. 14:28 |

Crnadak učesnik foruma o zapadnom Balkanu u Davosu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovat će na posebnoj sesiji "Ubrzanje dugoročnog razvoja zapadnog Balkana" u okviru godišnjeg sastanka Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) koji se od 23. do 26. januara održava u švicarskom gradu Davosu.

Na ovom važnom političko-ekonomskom forumu učestvovat će više od 3.000 predstavnika političkog života, te predstavnika velikih međunarodnih kompanija i civilnog društva.

Centralna tema Foruma bit će "Izgradnja zajedničke budućnosti u podijeljenom svijetu", čiji je cilj da se politički lideri posvete pronalaženju pragmatičnih rješenja za suočavanje sa savremenim izazovima.

Na posebnoj sesiji posvećenoj zapadnom Balkanu koja je planirana za 26. januar, a na kojoj će poseban akcent biti stavljen na jačanje stabilnosti u ovom području će, osim Crnatka, učestvovati  i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, predsjednik Vlade Makedonije Zoran Zaev, predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Vlade Albanije Edi Rama te predsjednik Vlade Bugarske Boyko Borissov.

Posebnu sesiju o zapadnom Balkanu će otvoriti predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma Børge Brende, a podsekretar Ujedinjenih nacija za politička pitanja Jeffrey D. Feltman i komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hanh će imati uvodne govore.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak bit će jedini predstavnik BiH na ovom forumu, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Crnadak: Schmidt radi za SNSD i Dodika i oni rade za njega

Crnadak: Problema koji Dodik ima sa Tužilaštvom BiH je njegov problem

Krišto i Plenković u Davosu o odnosima i nastavku suradnje BiH i Republike Hrvatske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo