Bosna i Hercegovina     | 23.01.2018. 15:12 |

SSOOiOKS zahtijeva povlačenje kolektivnog ugovora

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo (SSOOiOKS) uputio je članovima Vlade KS zahtjev za povlačenje Kolektivnog ugovora za djelatnost predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo.

- Molimo da, u okviru svojih nadležnosti, razmotrite i povučete Kolektivni ugovor za djelatnost predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u KS jer je u suprotnosti sa Zakonom o radu FBiH (Službene novine Federacije BiH, broj 26/16).

Kolektivni ugovor za djelatnost predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u KS je štetan i diskriminatorski po uposlenike u predškolskom i osnovnom odgoju i obrazovanju i potpisan je od Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo, nepostojećeg pravnog subjekta - navodi se u zahtjevu kojeg potpisuje predsjednik SSOOiOKS Ibrahim Dedić - saopćeno je iz tog sindikata.

Upozoravaju „Vladu Kantona Sarajevo da su uposlenici u predškolskom i osnovnom odgoju i obrazovanju svjesno dovedeni u pravnu nesigurnost po pitanju ostvarivanja svojih prava“.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Skupština i Vlada KS - Abdulah Sidran će zauvijek biti dio duše Sarajeva

Vlada KS - Usvojen program utroška sredstava za zdravstvenu zaštitu životinja i sigurnost hrane

Premijer Uk donirao cipele i pozvao građane da se priključe projektu 'Stazom sjećanja 11.451...'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom