Bosna i Hercegovina     | 23.01.2018. 17:28 |

SSOOiOKS - Suprotstavljamo se Šatorovićevoj izrežiranoj predstavi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo (SSOOiOKS) javno se suprotstavlja, kako u saopćenju za javnost navodi, "jeftino izrežiranoj predstavi planiranoj za srijedu, 24. januara Selvedina Šatorovića, koji nastoji na sve načine usmjeriti pažnju medija na sebe".

- Želi organizirati manju grupicu protestnika, onih kojima su jedini interes benefiti i privilegije koje imaju na račun obespravljene radničke klase kroz uzimanje sindikalne članarine - upozoravaju iz SSOOiOKS-a.

Iz tog sindikata navode kako je općepoznato da se Zakon o PIO direktno ne odnosi na radnike i da Savez samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) ranije nije uopće reagirao dok je Zakon bio u nacrtu, iako je zajedno s predsjednikom Ismetom Bajramovićem bio prisutan na dvije sjednice Ekonomsko - socijalnog vijeća.

Istovremeno, podsjećaju da SSSBiH nije imao nikakve primjedbe na spomenuti zakon, te da se jasno uočava "namjera potpredsjednika SSSBiH-a Selvedina Šatorovića da želi vršiti politički pritisak na Parlament Federacije, odnosno da ovu aktivnost želi iskoristiti za ličnu promociju pred prestojeći Kongres Saveza kako bi se nametnuo za prvog sindikalca".

- Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo daje podršku Mehmedaliji Rapi, predsjedniku Udruženja penzionera FBiH da istraju u svojim nastojanjima da se konačno usvoji predloženo zakonsko rješenje koje je u skladu s evropskom regulativom - navodi se u saopćenju koje potpisuje predsjednik SSOOiOKS-a Ibrahim Dedić.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bećirović: Insistirati na međudržavnim odnosima, a ne na monoetničkim saborima

Ustavni sud FBiH u junu 2022. pokrenuo postupak popune suda, do danas nije izvršeno imenovanje

TIBiH - Zakon o sprečavanju sukoba interesa važan mehanizam prevencije korupcije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'