Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 24.01.2018. 10:11 |

OSCE apeluje na sve stranke da se uključe u dijalog o Izbornom zakonu

FENA

SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, reagirajući na odluku Socijaldemokratske partije BiH da se povuče iz daljnjih razgovora o izmjenama izbornog zakonodavstva u BiH, apelovali su na sve političke stranke u BiH da se, u duhu kompromisa, uključe u dijalog.

To je, kako su kazali u izjavi za Fenu, najbolji put ka rješenju koje omogućava da rezultati općih izbora budu provedeni pravovremeno.

SDP BiH je odlučio da se povući iz dijaloga o izbornom zakonodavstvu, a u saopćenju za javnost su naveli da je razlog za to što su "Stranka demokratske akcije (SDA) i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) spremne blokirati čak i rad Parlamenta Federacije BiH, kako bi spriječili da se uopće raspravlja o bilo kakvom zakonskom rješenju koje će osigurati nesmetanu provedbu izbora".

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Schmidt: O nadležnostima Centralne izborne komisije BiH se ne može pregovarati

OSCE osuđuje odluke NSRS o izbornom zakonu

Trivić: Narodni front neće podržati Izborni zakon koji 'gura' Dodik

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'